2015. július 11., szombat

Pride - Büszkeség?

Nem véletlen a kérdőjel. Tudtommal ma van a Budapest Pride, vagy ahogy sokan ismerik, a melegfelvonulás. Nos, erről szól a mai kis bejegyzésem.
Talán kicsit sablonosnak tűnk, de nekem tényleg az égvilágon semmi bajom nincs azzal, ha valaki a saját neméhez vonzódik. De ugyanakkor nem támogatom a Pride-ot sem. Megmondom, miért: Szerintem több kárt csinál, mint hasznot. Úgy értem, ez a színes, feltűnő stb. cuccokban táncolás a kamionon, miegyebek. Mert sajnos az emberek nagy része sajnos lusta tájékozódni, utánanézni-olvasni a dolgoknak és így természetes, hogy ezzel fogja azonosítani a teljes meleg társadalmat. Ez pedig végtelenül káros. Legalábbis én úgy látom, hogy ez a vonulás az egyik oka annak, hogy az emberek undorítónak tartják a melegeket.
A leszbikusok helyzete pedig még inkább elkeserítő. Egyrészt, mert nem felelnek meg a klasszikus női szerepnek. Vagyis főző-mosó-takarító anyuka szerepének. Mondjuk ennek néhány hetero nő sem, de őket egyszerűen csak önző fapinának tartják. A másik az, hogy a pornón élő férfitársadalom nagy része nem is tekinti végleges állapotnak, ha egy nő a saját neméhez vonzódik. Értem ezalatt azt, hogy a leszbikus csajokat már egyből hármas menetre invitálják. Vagy csak azzal a dumával jönnek, hogy "biztosan még nem dugták meg rendesen". Na, ettől aztán még bennem is felmegy a pumpa. Annyira tipikus... Minden pasi azt hiszi magáról, hogy neki aztán olyan világmegváltó fasza van, hogy attól minden leszbikus nő "megtér". Hát nem. Miért nem lehet elfogadni, hogy ez végleges és megváltoztathatlan dolog?
De tulajdonképpen mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy vonul-e, akár meleg, akár szimpatizáns. Az viszont biztos, hogy én nem támogatom a Pride-ot. Színtiszta provokáció és mint azt fent leírtam, még végtelenül káros is. Helyette inkább küldök nektek egy Queen és egy Adam Lambert dalt, hallgassátok szeretettel:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése